De bench, zielig? Is een bench zielig voor een hond(je) ?

 

 

Veel mensen vinden een draadkooi of bench zielig voor hun puppy. Dit is nochtans geheel onterecht. Het is de bedoeling dat de pup de bench gaat zien als zijn eigen, veilig plekje waar hij altijd terecht kan om te slapen, spelen, etc zonder dat er iemand is die hem hier kan storen. Het is dus de bedoeling dat je de pup niet stoort als hij in de bench zit. 

 

 

Een pup went snel aan een bench, zet de bench liefst op een plaats waar iedereen vaak bijeen komt, bijvoorbeeld de keuken of de living. Laat het deurtje als u thuis bent gewoon open zodat de pup zelf kan kiezen wanneer hij in zijn bench wil. Zorg er voor dat er een mals kussen of dekentje in ligt zodat de bench een comfortabel plekje wordt. Gooi regelmatig ook wat lekkers of een leuk speeltje in de bench als u thuis bent. Zo kan de pup leren dat die bench eigenlijk best wel leuk is!

 

 

Een bench kan tevens een zeer handig hulpmiddel zijn bij het opvoeden van een pup, echter het is niet de bedoeling dat de bench een 'straf' wordt. Om een pup zindelijk te krijgen is de bench zeer handig. U zet de pup 's nacht of als u weg bent best in de bench (u moet wel zorgen dat de bench niet té groot is). Als de pup wakker wordt als u terug bent, laat u hem zo snel mogelijk uit zodat hij zijn behoefte op de juiste plaats kan doen. Aangezien pups hun eigen slaapruimte niet graag bevuilen (dit leren ze al in het nest) zullen ze in de bench hun behoefte zo lang mogelijk ophouden! Hierdoor zullen ze sneller proper zijn en moet u niet telkens het hele huis opkuisen. 

 

Een bench is ook veilig, u weet dat als u weg bent dat de pup niet het hele huis kan slopen. U kan met een gerust hart het huis verlaten en de pup kan ondertussen een dutje doen of nog een beetje spelen. Bouw de periodes dat u de pup alleen laat in de bench langzaam op zodat de pup de bench niet associeert met eenzaamheid en verveling. Beloon hem als hij rustig is in de bench en negeer hem als hij onrustig wordt of blaft. Zo leert hij dat de bench eigenlijk heel normaal is.

 


Tip:
Gebruik de bench nooit als straf, dus als hij stout geweest is zet je hem NIET in de bench maar gebruik je een andere straf (bijvoorbeeld even buiten zetten). Anders gaat hij de bench als straf zien wat zeker niet de bedoeling is!