Coton de Tuléar pups te koop bij Het Hezehof in Limburg. Bekijk onze Coton de Tuléar pups te koop hier op foto en video. Wij hebben Coton de Tuléar reutjes en teefjes beschikbaar. Wilt u een Coton de Tuléar puppy kopen? Dan bent u bij Het Hezehof aan het juiste adres!

 

 

De Coton de Tuléar is een fantastisch hondenras dat zijn naam te danken heeft aan de plaats van afkomst, namelijk het stadje Tuléar (Toliara) op het eiland Madagaskar. 'Coton' verwijst dan weer naar de katoenachtige structuur van zijn vacht. 

 

Deze witte hondjes vertonen heel wat gelijkenissen met de Bichon Frisé, vermits ze van dit ras afstammen. Oorspronkelijk werden ze gebruikt als rattenvangers op schepen, zodat de goederen en het voedsel in goede staat bleven. Op deze manier zijn er ooit Bichonnetjes op Madagaskar terecht gekomen, die zich met plaatselijke honden hebben vermengd. Ondertussen is de Coton een erkend ras, dat steeds meer populariteit wint bij de mensen. 

 

De Coton de Tuléar is voornamelijk wit van kleur, maar kan lichte vlekjes vertonen, meestal op de oren. Deze hebben een bruine, grijze of champagneachtige kleur. De vacht moet af en toe geborsteld worden, maar in het algemeen is er weinig verzorging nodig als we het hebben over trimwerk. 

 

Het gemiddelde gewicht van de Coton de Tuléar is 4 - 6 kg. Ze worden tussen de 23 en 28 cm groot. 

 

De Coton heeft een pittig, maar zeer vrolijk karakter en kan perfect omgaan met kinderen. Deze hondjes zijn erg waakzaam en zullen zich dus zeker laten horen bij onraad. Mits een goede opvoeding zal je aan dit leergierige ras heel veel plezier beleven! 

 

Bekijk meer foto's van onze Coton de Tuléar pups hier.

Bekijk de video van onze Coton de Tuléar pups hier.

 

 


Voor meer info:

 

Het Hezehof

Heesstraat 110

3560 Lummen

Limburg - België

 

Tel : 0032 13/29 36 13 ( vanuit buitenland )

Tel : 013/ 29 36 13 (vanuit België )

of mail naar info@hezehof.be

 

<< Terug