Moet ik mijn puppy wassen? 

 

De vacht en de hond van een normale hond moet niet vaak gewassen worden. Maar het is wel goed om jouw pup een paar keer te wassen als hij jong is, zodat hij deze handeling leert kennen en het later ook zonder problemen toelaat. Ook als de vacht echt vuil is of de hond een reukje heeft mag u hem gerust een keertje wassen.

 

Sommige honden hebben echter een speciale vacht of huidverzorging nodig. Wij denken dan aan bepaalde rassen zoals shih tzu, maltezer, naakthond, pincher, ... . Ook andere rassen die last hebben van bv schilfers, vette of droge huid, infecties, allergieën, vlooien, etc moeten gewassen worden met een speciale (honden)shampoo.

 

Het gebruik van een kwalitatieve hondenshampoo is erg belangrijk omdat mensenshampoos en vele andere goedkope shampoo's de huid uitdrogen, te veel huidhoorn verwijderen of de vetlaag aantasten van jouw hond.

 

"Wij hebben in ons assortiment verschillende hondenshampoo's ter beschikking. Er zijn diverse soorten shampoo's voor alle huid- en haarsoorten en zelfs tegen vlooien en teken aanwezig. Zo kan u een goede en verantwoorde shampoo kiezen voor uw hond. Indien gewenst kan er deskundig advies gegeven worden bij de aankoop van een shampoo!"