Moet of mag ik mijn puppy al borstelen?

 

 

Eigenlijk kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus vanaf de eerste dag dat u de puppy in huis hebt mag u hem al stilaan laten wennen aan een borstel, een kam, de nagelknipper, ... .  

Veel mensen gaan het hondje borstelen als hij juist ligt te slapen (omdat hij dan rustig is). Dit is niet goed, u moet eigenlijk de hond naar u toe laten komen want zijn eigen plekje moet zijn eigen plekje blijven zonder dat u hem daar gaat storen. Het is ook raadzaam de hond op een tafel te zetten met een matje onder zich zodat hij niet kan uitglijden. Op deze manier spaart u uw rug en weet de hond uiteindelijk ook wat de bedoeling is als u hem op tafel zet.

 

In het begin moet u maar (symbolisch) even borstelen om de puppy eraan te laten wennen. U moet de borstelperiode stilaan opbouwen zodat hij leert stil en rustig te wachten als u zijn vacht verzorgt. Het is belangrijk dat U de oefening beëindigt, en niet de pup. U stopt de oefening best op een moment dat hij braaf en rustig is tijdens het borstelen. Zo leert hij dat braaf en rustig gedrag ook beloont wordt.