Schipperke pups te koop bij Het Hezehof. Lees hieronder meer informatie over onze te koop aangeboden Schipperke pups. Bekijk ook meerdere foto's van de verschillende kleine Schipperkes.

 

 

Het Schipperke is het kleinste herdershondje ter wereld, met een Vlaamse oorsprong. Dit Belgische hondenras noemde eerst "scheperke" wat "kleine herder" betekent. Later werd die naam omgevormd tot "Schipperke". Deze hondjes werden namelijk vaak gebruikt in de scheepsvaart, om te jagen op ongedierte zoals ratten en muizen. 

 

De schofthoogte van een volwassen Schipperke bedraagt ongeveer 30 centimeter. De kleur van een echt Vlaams Schipperke is altijd zwart. De vacht is hard met een dichte ondervacht en vraagt redelijk wat verzorging. De oren zijn kleine rechtopstaande driehoekjes. Ook de krullende staart is zeer typisch voor het ras.

 

Het Schipperke is erg intelligent en energiek. Zoals de meeste herdershonden, houdt hij er wel van om te jagen op alles wat beweegt in de tuin. Muizen, vliegen, vogels,... Maar met andere huisdieren en kinderen kan hij over het algemeen zeer goed overweg. Dit ras is natuurlijk ook uiterst geschikt om veedieren te hoeden. 

 

Bekijk meerdere foto's van onze Schipperke pups te koop hier.

 

 


Voor meer info:

 

Het Hezehof

Heesstraat 110

3560 Lummen

Limburg - België

 

Tel : 0032 13/29 36 13 ( vanuit buitenland )

Tel : 013/ 29 36 13 (vanuit België )

of mail naar info@hezehof.be

 

<< Terug